- Úvod
- >
- Jak pracujeme
Jak pracujeme
Jak probíhá celý proces stavby zahradní kuchyně?
Díky dlouholetým zkušenostem v oblasti dodávek zahradních kuchyní na klíč máme mnoho důvodů věřit tomu, že jsme schopni celý proces od prvního kontaktu ze strany potenciálního zákazníka až po první slavnostní zapálení ve vašem novém krbu zvládnout „na jednu sirku“.
Dobrý návrh je základem úspěchu
Kvalitní návrh zahradní kuchyně z kamene je vzhledem k trvanlivosti díla naprosto klíčový. Při první návštěvě se seznámíme s lokací, snažíme se , „naladit“ se zákazníkem na stejnou vlnovou délku. Konkrétní podněty a návrhy za strany zákazníka a jeho zdroje inspirace (zahraniční dovolená, návštěva provozovny s podobným zázemím atd...) rádi uvítáme.
Ve velmi krátkém termínu zákazník obdrží vizuální návrh zahradní kuchyně od Karla Hrdiny, který je hlavním designérem všech našich kamenných kuchyní. Návrh obsahuje také kalkulaci provedení celé stavby, včetně nejbližšího možného termínu realizace.
V případě oboustranné dohody dochází k podpisu objednávky a v dohodnutém termínu k zavezení materiálu a začátku stavebních prací.
Realizace stavby s minimálním dopadem na místo
Stavba kamenné kuchyně v již založených a existujících zahradách obnáší momentální zátěž pro dané místo. Během stavby děláme vždy maximum pro to, aby místo manipulací s kamenem a stavbou samotnou utrpělo co nejmenší trauma. To je řešeno položením zátěžových koberců a prken nebo palet tak, aby především trávníky zbytečně neutrpěly poškození.
První zapálení – začátek vašich gastronomických dobrodružství
Po dokončení kamenických prací musí celá stavba alespoň tři týdny tzv. „zrát“. Trpělivost se v tomto ohledu určitě vyplatí, neboť žár může nevyzrálou stavbu zásadním způsobem poškodit.
Abychom v praxi prokázali jednoduchost používání námi postavených kuchyní, celá stavba je slavnostně předána v rámci prvního zapálení za přítomnosti designéra Karla Hrdiny, který je zároveň zdatným pedagogem v oblasti zážitkové gastronomie. Při prvním zapálení připraví některé ze svých exkluzivních pokrmů z kamenného grilu, udírny či pece.