Zařizujeme letní kuchyň - rozhovor

Domácí chléb, vypečené housky, uzené a grilované maso a pizza pro děti – to jsou oblíbené kulinářské zážitky, které vykouzlíme v letní kuchyni postavené na zahradě. Je radost připravovat jídlo venku, na čerstvém vzduchu, v pohodě a klidu.

ORIGINÁLNÍ KUCHYŇ Z PÍSKOVCE

ODPOVÍDÁ NÁVRHÁŘ KAREL HRDINA, WWW.HRDINA-PISKOVCE.CZ

Co by nemělo chybět v letní kuchyni, jaký je ideální rozměr?

Když rodina ráda peče domácí chléb, je samozřejmostí pec na chleba a pizzu. Na placky je zase vhodný sporák s litinovou deskou, na uzené maso udírna. Konkrétně konstrukce našich udíren je vymyšlená tak, aby kouř a teplo z topeniště sporáku šly rovnou do udírny. Když chce zákazník jen udit a nepoužívat přitom sporák, používá se jen topeniště pro udírnu. Vše přitom funguje na jeden komín. Samotná velikost kuchyně se navrhuje nejčastěji pro 10 až14 osob, měla by být velkorysá a pohodlná.

Jak se kuchyň z pískovce udržuje?

Kámen se jednoduše očistí vodou. Když má někdo zájem, může vodorovné plochy ošetřit i chemicky. Někteří zákazníci ale drží styl jako ve středověku a nemyjí ji (stane se z ní černá kuchyň). Jiní, puntičkáři, ji naopak čistí po každém grilování.

Co si zákazníci mají předem promyslet, než se s nimi pustíte do návrhu?

Musím vědět, kolik osob bude kuchyň trvale užívat a jak se bude využívat: od toho se odvíjí výběr spotřebičů, zda bude součástí gril na celé prase, nebo jenom pec na kýtu, možná je již zmiňovaná pec na pizzu, sporák, udírna, lednice, dřez, kamenné umyvadlo, rovněž vinotéka nebo dokonce pípa na pivo zabudovaná v kamenné zdi. Mnozí si ujasní, co vlastně chtějí až v showroomu v Úžicích v Resortu Zelené údolí, kde pravidelně pořádáme grilování s ochutnávkou nejen masa, ale i pečeného chleba a housek.

celý článek v PDF

 

Napište nám

Vaše jméno
Váš telefon
Váš e-mail
Zpráva