Venkovní kuchyně - Dům a zahrada

Zahradní kuchyně by měly stát především v závětří, a to kvůli kouři. Samozřejmě, že hosté nechtějí být vyuzeni jako jejich jídlo a stejně tak i sousedé nechtějí mít vyprané prádlo šedivé od popela a voňavé od kouře.

Pamatujte také na to, že byste měli mít možnost se schovat před sluncem i deštěm. Možná pomohou slunečníky, ale přece jen je lepší pevná střecha, která ochrání vás i jídlo. Kuchyně musí vždy stát na pevném základu, tedy nejlépe na vybetonované ploše, která by měla být výš, než je okolní terén, aby se nezaplavovala při deštích. Také byste měli dbát na to, aby podlaha byla protiskluzová.

Jaký materiál?

Zahradní kuchyně by měly být z kvalitních materiálů. Bude na ně svítit slunce, pršet, bude horko i zima. Použijte tak třeba červené cihly, vápencový štuk nebo pískovcové kameny. Ověřte si ale, že všechny tyto materiály snesou všechna zatížení. Není pískovec jako pískovec.

Co do kuchyně

V kuchyni se vyplatí mít především elektřinu. Při stavbě tak je už nejmenším problémem vykopat kanálek a zandat do něj kabel s elektřinou. Tou budete svítit, ale můžete ji využít i pro rychlovarnou konev, přenosný sporák nebo audioaparaturu. Nezapomeňte však, že všechny zásuvky a vypínače by měly být ve voděodolném provedení, a to i když jde o zásuvky pod střechou.

celý článek

Napište nám

Vaše jméno
Váš telefon
Váš e-mail
Zpráva